Eerste funderingen voor houten achtbaan Majaland Polen

De bouwwerken voor de houten achtbaan in het Poolse Plopsa pretpark Majaland Kownaty zijn nu echt van start gegaan. Eind september werden de eerste grondvoorbereidingswerken uitgevoerd en nu zijn ook de eerste funderingen gegoten.

 

Eind september werd er tijdens de feestelijke openingsshow van het Poolse Plopsa pretpark een nieuwe investering bekend gemaakt. De komst van de eerste houten achtbaan van Polen werd aangekondigd en meteen werden toen ook de eerste grondvoorbereidingswerken uitgevoerd.

Ondertussen is er al een grote beton oppervlakte gegoten en zijn er al verschillende funderingen geplaatst. Hierop zal de houten achtbaan gebouwd worden. Voor de realisatie van deze investering wordt opnieuw beroep gedaan op het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International (GCI).

GCI kennen we van onder andere de houten achtbaan ‘Heidi The Ride’ in het Belgische Plopsaland De Panne. De Poolse achtbaan zal een kopie worden van de versie in De Panne. Het kostenplaatje van het nieuwe pronkstuk bedraagt 7,5 miljoen euro.

Great Coasters International bouwde naast Heidi The Ride in Plopsaland De Panne ook Joris en de Draak in de Efteling, Troy in Toverland, Wodan Timbur Coaster in Europa Park, Wicker Man in Alton Towers, El Toro in Freizeitpark Plohn en Thunderbird in PowerLand.

 

De bouw van de achtbaan kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Majaland Kownaty.