Uitgetest: Pangea – Movieland park

Dinosaurussen zijn anno 2018 volledig in. Grote en kleine attractieparken pakken er mee uit. Ook Movieland Park, dat tweede, minder bekende park aan het Gardameer zag er wel brood in. Met Pangea opende het park een volledig zelf bestuurbare expeditie. Met de jeep door het oerwoud…

 

Na een kronkelige wachtrij door een grot kom je in het Base Camp terecht. In het open station is er parkeerplaats voor twee voertuigen. In elke voertuig zijn er twee plaatsen vooraan en nog eens vier volwassen achterin.

De chauffeur kan zelf gas geven en sturen. Diegene die aan het stuur zit en de rest van de passagiers worden doorheen hun expeditie extra begeleid en geïnformeerd via een Italiaanse tourgids en een scherm. Het voertuig zit vol sensoren. Vanaf het moment dat het voertuig te dicht tegen de kant zit zet het zichzelf automatisch in achteruit. Door dit eenvoudige systeem waarbij men enkel moet gas geven en sturen kunnen ook tieners zonder rijbewijs zonder problemen achter het stuur kruipen.

De expeditie bestaat voornamelijk uit een leuk zandweggetje. Met geregeld tunnels, heuvels, bochten en smallere stukken zodat het voor de chauffeur een echte uitdaging wordt. Door het open voertuig is er makkelijk interactie mogelijk tussen de twee diegene die vooraan zitten en de passagiers op de achterbank. Dit komt het sociale aspect zeker ten goede. Tussen de prachtig groene opgezette wereld van Pangea zitten er een heleboel dinosaurussen verscholen om te ontdekken.

Op de voertuigen zit er ook timer op. Door een reeks checkpoints krijg je als chauffeur punten voor je team. Des te sneller je het parcours afgelegd des te meer punten je verdient. Voor de eenmalige bezoekers heeft het weinig meerwaarde naar mijn gevoel. Omdat je je toch focust op het parcours en de dinosaurussen rondom je. Maar voor regelmatige bezoekers aan het park die het parcours na een tijdje wel vanbuiten beginnen te kennen vergroot het wel de herhalingswaarde.

 

Oordeel

Pangea is een mooie attractie die perfect past in het aanbod en sfeer van Movieland Park. Het zelf sturen van de jeep is verrassend eenvoudig en werkt perfect. Het relatief lange parcours zit volledig in het groen en is amper zichtbaar in de rest van het park waardoor je echt het gevoel hebt dat je eventjes in een andere wereld zit. Het dinothema is anno 2018 misschien niet super origineel maar door het grote aantal animatronics toch goed uitgewerkt. Enige minpuntje is de ietwat lage capaciteit. Zeker op drukke dagen zal het lang wachten worden om samen met je gezelschap een unieke ervaring te beleven.