Treindesign nieuwe achtbaan Linnanmäki onthuld

Het Finse pretpark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki, gaat in 2019 een grote nieuwe achtbaan openen. Deze achtbaan is momenteel in opbouw en zal de naam Taiga dragen. Onlangs toonde het park de concept-art van de frontcar.

 

Taiga, de nieuwe achtbaan van het Finse pretpark Linnanmäki is in volle opbouw. Het park zal deze achtbaan openen op de voormalige locatie van de watercoaster Vonkaputous die eind 2017 het pretpark verliet. Op foto’s die een bezoeker maakte kunnen we zien hoe de eerste trackdelen momenteel geplaatst worden. Andere trackdelen liggen al klaar voor montage.

Het was afwachten hoe de achtbaan er nu precies zou komen uit te zien, een lay-out werd al gedeeld, maar nu zien we ook hoe het eerste karretje van de trein er zal uit zien.

 

Taiga

Taiga wordt gebouwd door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Met een lengte van 1.104 meter wordt dit de langste achtbaan van Finland. Het hoogste punt van de achtbaan is de 52 meter hoge tophat. De topsnelheid van de achtbaan zal 106 km/h worden, deze wordt bereikt door twee LSM lanceringen. In de rit zitten vier inversies verwerkt.

 

 

Foto’s: Seiska, Linnanmaki