Nieuwste aanwinst Cavallino Matto geopend

Het Italiaanse Cavallino Matto kon dit seizoen uiteindelijk toch nog uitpakken met hun nieuwste attractie. Met Jurassic River haalden ze een water coaster van Technical Park in huis.

 

Cavallino Matto is het belangrijkste pretpark van Toscane. Het heeft 5 achtbanen in huis waarvan de stand-up coaster Freestyle de meest bijzonder is. Met Jurassic River komt daar, als we rcdb volgen, een 6e bij. Maar de attractie zal toch eerder aanvoelen als een boomstamattractie met een extra element.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Jurassic River een dinosausje meegekregen. Aan de hand van een boomstamvormige boot, waar plaats is voor vier personen, vaar je door de Jurassic wereld die bevolkt is door 27 levensgrote dinosaurussen.

Na het oprijden van een eerste lift hill krijg je eerst een afdaling en een heuvel te verwerken om alvorens in een splash uit te monden. Vervolgens zet je je vaartocht verder om uiteindelijk de tweede en laatste plons mee te maken.

Naast de door Technical Park gebouwde Jurassic River opende in de nieuwe dinozone ook de kinderattractie Jeep Rex en een educatieve ruimte.

 

Bronnen: Technical Park, Cavallino Matto