Wagens voor Popcorn Revenge Walibi Belgium voorgesteld

Op de European Attraction Show (EAS) in Amsterdam werden de wagens onthult voor het nieuwste Erratic popcorn concept van Alterface. De nieuwe interactieve darkride zal voor het eerst te vinden zijn in Walibi Belgium.

 

Voor een nieuwe attractie gaat Walibi Belgium in zee met het Belgische Alterface. Deze bedacht het interactieve attractieconcept en bijhorende popcorn-IP. Zij staan ook in voor alle animaties. Voor het ontwerp en de decoratie vond Alterface een partner bij het Nederlandse Jora Vision. Tot slot zal ETF Ride Systems instaan voor het transsportsysteem van de attractie.

Het was op de beursstand van deze laatste waar vandaag de nieuwe voertuigen werden voorgesteld. ETF Ride Systems kennen we al van Symbolica uit de Efteling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trackless wagentjes van beide attracties gelijkenissen vertonen. Zo zal er plaats zijn voor zes passagiers per voertuig, in twee rijen van drie personen.

De nieuwe attractie, met als werktitel Popcorn Revenge, zal gebouwd worden in een deel van het gebouw waar zich vroeger Het Paleis van Ali Baba bevond. Bijzonder aan de zogenoemde Erratic Ride is dat het zal gaan om een niet-lineaire weg, zoals we die meestal tegenkomen. Er zal gebruik worden gemaakt van één centrale hal waaraan verschillende kamers grenzen. In elke kamer zal de bezoeker kunnen schieten op schermgebaseerde doelen en zo punten kunnen verdienen.

Het door Alterface bedacht verhaal rond de attractie draait om popcorn, de ster van het theater. Ze zijn het beu om telkens gegeten te worden. Bij een popcorndecreet verklaren ze het theater als het hunne. Ze willen voor eens en voor altijd het einde van films zien en willen koste wat kost het theater vernietigen. Het is aan de deelnemers om de wereld van films te redden, met de speciale snoepdispenser.

Als alles goed verloopt, opent Walibi Belgium het nieuwe concept in 2019.

 

 

Bron: Alterface

Foto’s: Walibiband