Six Flags America transformeert Stand Up Coaster in Floorless Coaster

Six Flags America kondigde onlangs de sluiting aan van de Stand Up Coaster Apocalypse, door te zeggen dat de achtbaan voorgoed zou sluiten, maar niets blijkt minder waar. Uit de as van Apocalypse zal Floorless Coaster Firebird ontstaan.

 

Fans van het Stand Up Coaster type verliezen opnieuw een exemplaar in Six Flags America. Het park kondigde onlangs namelijk aan dat hun exemplaar zou sluiten. Het was ook voor de fans van het Zwitserse merk B&M even schrikken toen ze hoorden dat de allereerste B&M achtbaan ooit gebouwd zou gesloten worden. Maar deze laatste kunnen opgelucht ademhalen, de sluiting van Apocalypse betekend de opening van Firebird, een Floorless Coaster.

 

 

Apocalypse werd in haar huidige park, Six Flags America, geopend in 2012, maar is veel ouder dan dat. Deze stand-up coaster, waarbij de berijders rechtstaan tijdens de rit, opende in 1990 in Six Flags Great America. Vanaf volgende lente zal de achtbaan een nieuwe thema en vooral nieuwe treinen krijgen. De oude Stand Up treinen gaan de deur uit want bij dit type treinen staat men recht in de achtbaan en dit levert een minder comfortabele rit op. De nieuwe Floorless treinen moeten voor meer comfort zorgen tijdens de rit, bij dit type treinen zit men neer, maar hangen de benen los.

 

Bron en foto: Six Flags