Maar liefst 10 nieuwe attracties voor Annakirmes in Düren!

Düren doet het weer! De stad heeft alweer een fantastische attractielijst weten op te stellen voor de Annakirmes die dit jaar plaats vindt van 28 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Heel wat toppers komen naar de stad en daarvan zullen er maar liefst 10 attracties voor de eerste keer naar Düren afzakken!

 

De Annakirmes van Düren is een kermis die ieder jaar weer nieuwe toppers probeert te strikken en tracht in te zetten op vernieuwing, Dit jaar slaagt de kermis er wonderbaarlijk goed in want maar liefst 10 attracties zullen voor het eerst op deze kermis aanwezig zijn. In totaal zullen er 230 kraampjes staan op de Annakirmesplatz in Düren en hiervan zijn er 25 grootvermaak.

 

Achtbanen:

Ook de grote achtbanen die naar deze kermis komen zijn ieder jaar weer anders. In 2014 wist de Annakirmes nog Olympia Looping te strikken, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die 5 keer overkop gaat. In 2016 kwam de Drifting Coaster als gloednieuwe attractie en vorig jaar hadden we de heerlijk Rock & Roller Coaster die afzakte naar Düren.

 

Dit jaar staan er 3 rollercoasters op het menu en nog een semi credit. Zo is er de Spinning Racer van Bruch, één van de grootste mobiele spinning coasters ter wereld, gebouwd door Maurer Rides. Ook de Wild Maus XXL van Eberhard is present, dit is een wilde muis achtbaan met twee extra grote drops, een funhouse gedeelte en de achtbaan beschikt ook nog eens over Virtual Reality brillen.

 

Tot slot hebben we nog de familie achtbaan Willy Der Wurm van Bauermeister en het spookhuis Spuk van de Nederlandse exploitant Sipkema-Lütjens, dat door de grote drop ook wel als een semi achtbaan wordt aanschouwt. De attractie is trouwens voor het eerst terug te vinden op deze kermis.

 

Skyline van Düren:

De Skyline van de Annakirmes van Düren zal vorm krijgen door het reuzenrad Europa Rad van Kipp. Maar de 80 meter hoge star flyer, The Flyer van Boos, zal het hoogste punt van deze kermis vormen. The Flyer zal ook voor de eerste keer aanwezig zijn op deze kermis.

 

Wie die hoogtes liever beleeft op een spectaculaire manier kan terecht in de Booster Maxx “XXL Racer” van Goetzke-Bergmann. Deze attractie is maar liefst 55 meter hoog en neemt je mee op hoge snelheid door de lucht. En jawel, ook de XXL Racer is alweer een nieuwe attractie voor deze kermis. Verder hebben we nog de 65 meter hoge KMG Inversion, de Infinity van Hoefnagels die met zijn grote arm een stevig ritje weggeeft.

 

De heftigste attractie wordt dan weer ongetwijfeld de Spin Tower van de Zwitserse exploitant Maier. Spin Tower is een 80 meter hoge vrijevaltoren gebouwd door het Australische bedrijf Flumtime. Er kunnen 24 personen tegelijkertijd een ritje maken waardoor er een capaciteit van 700 personen er uur bereikt kan worden. De attractie wordt vervoert met 5 trailers en kan in 8 uur tijd worden opgebouwd. Deze attractie is nieuw van 2016 en is dit jaar voor het eerst terug te vinden in Düren.

 

 

Thrill Rides:

Het lijstje met thrill rides wordt verder aangevuld door de Blower “Heroes” van Fick, en u raad het nooit, maar ook deze is nieuw. Het vliegend tapijt “1001 Nacht” van Hartmann is eveneens van de partij, een attractie die je tegenwoordig niet meer zo veel ziet.

 

Verder hebben we nog de Break Dancer No.2 van Dreher-Vespermann, de Music Express “Beach Party” van Milz en de Smashing Jump “Beach Jumper” van Wegener. De Magic van Löffelhardt is er dit jaar eveneens voor het eerst bij.

 

 

Familie attracties:

Voor de families is er ook heel wat fun te beleven met bijvoorbeeld de Fahrt ins Paradies van Schleifer of de zweefmolen Wellenflug van Eberhardt. Voorts is er nog een 9D Action Cinema van Bügler die nieuw is van dit jaar en dus ook voor het eerst op de kermis staat. De botsauto’s Autoscooter Sound Center 2 van Grass en de Autoscooter van Loosen zijn eveneens van de partij.

 

Misschien wel de leukste attractie voor de kinderen zijn de funhouses en daarvan zijn er op deze kermis maar liefst 3 van terug te vinden die er dan ook nog eens alle drie voor de eerste keer staan. Zo is er de Kaleidoskop van Nier, de Chaos Airport van Haberkorn en Die Große Spassfabrik van Zinnecker.

 

Wie verkoeling zoekt met dit warme weer kan dan weer terecht in de Rio Rapidos van Kaiser. Een Rapid River of ook wel ronde bootjes genoemd.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Wilde Maus XXL – Eberhard (Wilde Muis XXL)

Spinning Racer – Bruch (Spinning Coaster)

Willy der Wurm – Bauermeister (Family Coaster)

Spuk – Sipkema-Lütjens (NL) (Spookhuis) (NIEUW)

Rio Rapidos – Kaiser (Rapid River)

 

Break Dancer No.2 – Dreher-Vespermann (Break Dance)

Beach Party – Milz (Music Express)

Fahrt ins Paradies – Schleifer (Berg en Dal baan)

Magic – Löffelhardt (Magic) (NIEUW)

Heroes – Fick (Blower) (NIEUW)

Beach Jumper – Wegener (Smashing Jump)

Wellenflug – Eberhardt (Zweefmolen)

The Flyer – Boos (Star Flyer) (NIEUW)

1001 Nacht – Hartmann (Vliegend Tapijt)

Spin Tower – Maier (CH) (Spin Tower) (NIEUW)

XXL Racer – Goetzke-Bergmann (Booster Maxx) (NIEUW)

Infinity – Hoefnagels (Infinity)

Europa Rad – Kipp (Reuzenrad)

 

Kaleidoskop – Nier (Funhouse) (NIEUW)

Chaos Airport – Haberkorn (Funhouse) (NIEUW)

Die Große Spassfabrik – Zinnecker (Funhouse) (NIEUW)

9D Action Cinema – Bügler (Simulator) (NIEUW)

Autoscooter Sound Center 2 – Grass (Botsauto’s)

Autoscooter – Loosen (Botsauto’s)

Pferdekarussell – Scheifer (Carrousel)

 

 

Video’s:

 

 

 

Bron: kirmes-beschickungen