Eerste testritten van Valkyria zijn een feit bij Liseberg

De grootste Dive Coaster van Europa, Valkyria kwam tot leven in het Zweedse park Liseberg. Na een vertraging bij de bouwwerken is dit heugelijk nieuws. Deze achtbaan zal later deze zomer openen, al kan er voorlopig nog geen precieze datum worden gegeven.

 

De hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa Valkyria kwam dit afgelopen weekend voor het eerst tot leven. De eerste testritten werden gereden. De achtbaan is opnieuw een prestigeproject voor het park, nadat ze al de multigelanceerde achtbaan Helix bouwden.

 

 

 

Valkyria

Valkyria  is 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan is 47 meter hoog. Valkyria heeft drie inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee wordt de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa. Bovendien zal deze baan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster hebben in Europa. Deze achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals.

 

 

Meer updates over het project vindt u hier.

 

 

Bron en foto: Liseberg