Uitgelicht: Eurosat – Europa-Park

Eurosat is een bochtige indoorachtbaan in het Franse themadeel van Europa-Park. Deze achtbaan opende in 1989, maar werd tijdens de winterperiode van 2017/2018 grondig gerenoveerd.

 

 

Met Eurosat bouwde Mack Rides een pittige indoorachtbaan. Bij deze achtbaan neem je plaats in een ruimtetuig. Je raast voorbij sterren, planeten en meteorieten en landt daarna weer veilig op aarde. Eurosat is volledig indoor en bevat een speciale spiraallift. De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 900 meter. De topsnelheid bedraagt 60 km/h.

 

Tijdens de winterperiode werden de track en de treintjes vervangen. Verder kwamen er twee instapstations, eentje voor een normale rit en eentje voor een rit met Virtual Reality. Op deze manier wil men een volledig nieuwe beleving toevoegen.