Walibi Holland gaat de lifthill van nieuwe Robin Hood verhogen!

Het Nederlandse attractiepark Walibi Holland gaat aankomende winter de houten achtbaan Robin Hood compleet vernieuwen. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction gaat de houten achtbaan omvormen tot een hybride achtbaan met inversies. Nu is ook bekendgemaakt dat de lifthill van de achtbaan hoger zal gemaakt worden dan nu het geval is.

 

Verhoging lifthill:

Er is leuk nieuws naar buiten gekomen vanuit Walibi Holland. Robin Hood gaat een hogere lifthill krijgen. Dit maakte directeur Mascha Van Till bekend tijdens een interview met BNR. Hoeveel de lifthill zal verhoogd worden, werd nog niet gezegd. Door het verhogen van de lifthill zal de achtbaan ook een pak sneller gaan dan voordien. Verder komen er ook nieuwe treinen en zullen er heel wat elementen worden toegevoegd aan het parcours. De vernieuwingen rond de achtbaan moeten tegen juli 2019 klaar zijn.

Robin Hood werd gebouwd in 2000 door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan is 32 meter hoog en behaalt een snelheid van 80 km/u. De track is 1035 meter lang en een ritje duurt ongeveer 2,5 minuten. De werken voor de ombouw zullen in september beginnen, maar de attractie blijft toegankelijk tot het einde van het seizoen.

De nieuwe Robin Hood wordt al het twaalfde ombouwproject van RMC. Als we even kijken naar drie recente voorbeelden waarbij de lifthill verhoogd werd tijdens de ombouw, dan zien we dat het vaak om een aanzienlijk stuk gaat. Zo werd in 2016 de oude Twisted Twins in Kentucky Kingdom omgebouwd tot de Storm Chaser. De lifthill werd toen van 24,4 meter naar 30,5 meter verhoogd, een verhoging van 25% dus. Bij Hurler in Kings Dominion die in 2018 werd omgebouwd tot Twisted Timbers zien we een stijging van 25,3 meter naar 33,8 meter, dit is zelf een stijging van 33%. Mean Streak uit Cedar Point werd in 2018 omgebouwd tot Steel Vengeance. De lifthill was 49,1 meter hoog, maar werd nog hoger gemaakt tot 62,5 meter, dat is een stijging van 27% of te wel 13 meter hoger dan voordien.

 

Naamswijziging:

Eind vorig jaar ging de website Blooloop een gesprek aan met François Fassier, het hoofd van de Leisure Destinations afdeling van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van Walibi Holland. Daarin gaf Fassier aan het niet erg te vinden mocht Walibi Holland van naam veranderen. Mascha Van Till laat nu weten dat ze liever geen naamwijzing ziet: “Dat ligt er gevoelig, je moet niet te veel veranderen”, aldus de directeur.

 

 

Bronnen: BNR, Mascha Van Till