Laatste rechte lijn naar een kleurrijk en feestelijk seizoen 2018 in Pairi Daiza

Binnen enkele dagen gaan de poorten van Pairi Daiza voor de 25ste maal open. De teams van het park zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen dat op zaterdag 31 maart 2018 van start gaat.

 

Op het programma van deze laatste twee weken: verhuizingen, renovaties, beplantingen en laatste aanpassingen aan één kant, verwelkoming en opleiding van de honderden medewerkers aan de andere kant… Het aftellen is begonnen!

Pairi Daiza komt uit haar winterslaap en licht een tipje van de sluier op van wat beloofd een heel kleurrijk en feestelijk seizoen te worden!

    
Nieuwe bewoners, nieuwe territoria

De volgende bewoners zijn al aangekondigd: kleine aapjes (leeuwaapjes, keizertamarins, saki’s, spinaapjes)zwartpuntrifhaaien, kolibries, een luipaard, Norbert het dwergnijlpaard dat voortaan het wijfje Kuma gezelschap houdt, gangesgavialen, dwergboomeekhoorns en nog zoveel meer.  Deze nieuwe bewoners komen bijna allemaal in Pairi Daiza wonen in het kader van Europese programma’s voor de redding van bedreigde diersoorten, en zullen doorheen het seizoen te ontdekken zijn.

Sommige bewoners hebben dan weer van de winter geprofiteerd om te verhuizen en op zoek te gaan naar een groter leefgebied. Zo heeft Tian Bao, onze jonge reuzenpanda, die nu gespeend is, zijn intrek genomen in zijn nieuwe en grote verblijf, niet ver van de Aziatische zwarte beren. De verhuis werd ingegeven door de natuur en zijn nieuw verblijf met geïntegreerde speeltuin valt duidelijk in de smaak. Panda’s zijn immers solitaire dieren. Jongen verlaten, van zodra ze aan spenen toe zijn, altijd hun moeder. Mama Hao Hao heeft dus nu weer tijd en ruimte. Zal ze dit jaar klaar zijn om Tian Bao een broertje of zusje te schenken?

De Komodovaren maakten van de gelegenheid gebruik om op wandeling te gaan. De grootste soort Indonesische hagedis ter wereld (tot wel 3m lang op volwassen leeftijd) was tot heden zichtbaar in de boot. Deze winter kregen Alpha, Bravo en Charlie een volledig nieuw verblijf aangemeten in Ganesha. Om de wel heel specifieke noden van deze uitzonderlijke dieren te kunnen beantwoorden (licht, warmte, vochtigheidsniveau…) werd de expertise van de teams van Veranda’s Willems ingeroepen.

Maar ook voor de ‘kleinsten’ was de winter het perfecte moment om te verhuizen of te herinrichten. De Oasis en de droge serre kregen een volledige make-over en verwachten dit seizoen een reeks nieuwe bewoners; waaronder vogels (kolibries, neushoornvogels, zilverneushoornvogel, grote Beo’s), knaagdieren(chinchilla’s), reuzenvleermuizen, dwergzijdeaapjes, Aldabra-reuzenschildpadden, …


Een feestelijk en kleurrijk seizoen!

Pairi Daiza viert feest tijdens elk seizoen en laat de bezoekers een tuin ontdekken die voortdurend van uitzicht verandert, op het ritme van de seizoenen. Ontdek nieuwe animaties en speciale beplantingen, doorlopend van 31 maart tot 4 november.

 

Happy Nest  (Van 31/03 tot 28/04)

 De kip of het ei… wat was er nu eerst? Het nest!

Tijdens de lente van 2018 zet Pairi Daiza de eerste stappen van het leven in de kijker: een nest bouwen en een eitje leggen!

Belgische en Franse kunstenaars creëerden voor de gelegenheid gigantische nesten. Hangnest, cocon nest, gehaakt nest, farniente nest, zacht nest, buidelnest,… artistieke installaties die het minutieus werk van de dieren uitvergroten! Leg er u gerust even bij neer!

Eieren (klein en groot) en de duizenden tulpen zullen de lokroep van de lente ook niet missen.

Een volledig nieuwe vogeldemonstratie zal ook te bewonderen zijn, iedere dag vanaf opening, in het amfitheater van het Park.


Pairi Daiza in de maneschijn.

Om al deze ervaringen nog specialer te maken, heeft Pairi Daiza beslist dit jaar een volledig nieuw verlichtingssysteem in het park te installeren. Een grote investering om de verschillende werelden en hun bewoners te leren kennen in een nooit geziene omgeving, vanuit een totaal andere invalshoek, als een ware ontdekkingsreiziger of documentairemaker. Eén ding staat vast: als de avond valt, is Pairi Daiza onherkenbaar. En de “nocturnes” zullen dit jaar talrijk zijn!

 Ontdek alle openingsdagen en – tijden op www.pairidaiza.eu