Burgers’ Light: Sfeervol lichtspektakel in Arnhemse Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert sfeervol lichtevenement Burgers’ Light van zaterdag 10 februari tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks tot 21.00 uur

 

Een reusachtige lichtgevende vlinder domineert het gebied rond de hoofdingang van Burgers’ Zoo, telkens subtiel van kleur veranderend. Het lichtornament van 8 meter breed en 4 meter hoog vormt het kroonjuweel van het sfeervolle lichtspektakel Burgers’ Light. Het Arnhemse dierenpark organiseert tijdens de voorjaarsvakantie van zaterdag 10 februari tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks dit fantasierijke kleurenfestival. De route loopt langs honderden lichtfiguren door de geheel overdekte, weersonafhankelijke Bush en Ocean en door een deel van het dierenpark in de openlucht.

 

Vanaf 18.00 uur geldt een speciaal tarief van 10 euro per persoon, waarbij het park om 21.00 uur sluit. Burgers’ Light staat vooral in het teken van bewondering voor en verwondering over fantasierijke lichtfiguren. De meeste diersoorten zijn ’s avonds namelijk niet zichtbaar. Met een dagkaart kunnen bezoekers overdag alle dieren bewonderen én mogen ze dezelfde avond Burgers’ Light gratis bezoeken.

 

Een heerlijke maaltijd

Van een frisse avondwandeling in het voorjaar krijgen bezoekers misschien trek in wat lekkers. Het Bush en het Park Restaurant, inclusief de geheel overdekte speeltuin Kids Jungle, blijven open tot 21.00 uur. De keuken sluit om 20.00 uur.

 

Grotendeels weersonafhankelijk

Een groot deel van de route met lichtfiguren voert door de geheel overdekte Bush en Ocean, die weersonafhankelijk te bezoeken zijn. Ook het Bush en Park Restaurant en de Kids Jungle zijn uiteraard overdekt. Alleen het deel van de route dat door het Park loopt, is weersafhankelijk.

 

Fotowedstrijd Burgers’ Light

Burgers’ Zoo organiseert een fotowedstrijd rond de lichtfiguren die tijdens Burgers’ Light overal in het park te ontdekken zijn. De mooiste foto’s van de lichtfiguren maken kans op bijzondere prijzen. De opdracht luidt dat ingezonden foto’s vooral de bijzondere sfeer van Burgers’ Light moeten uitstralen. Voorwaarden, prijzen en alle achtergrondinformatie over het evenement zijn te vinden op www.burgerszoo.nl/light.