BonBon-Land voegt Virtual Reality toe op Viktor Vandorm

Wie dit seizoen het knotsgekke park BonBon-Land bezoekt zal op de achtbaan Viktor Vandorm de mogelijk hebben de rit te beleven in Virtual Reality. Bij deze attractie komen namelijk VR-brillen. Deze VR ervaring zal de naam Den hemmelige verden krijgen, wat zoveel betekent als de Geheime Wereld.

 

Het toevoegen van Virtual Reality blijft een trend die ook dit jaar wordt verder gezet. Na de aankondiging van Bobbejaanland dat Virtual Reality toevoegt op Dreamcatcher, maakte nu ook BonBon-Land bekend zulke ervaring te gaan aanbieden.

In BonBon-Land zal deze ervaring vanaf dit seizoen toegevoegd worden op de Zierer achtbaan Victor Vandorm. Bij Den hemmelige verden (De Geheime Wereld) zal men een virtual reality-headset opgezet krijgen, waarop een film te zien is. De film zal heel wat interactiemogelijkheden bieden, door het hoofd te bewegen zullen de achtbaanfans dingen moeten verzamelen tijdens de rit.

De VR-ervaring zal beschikbaar zijn voor bezoekers van minstens 120 cm. Kinderen met een lengte vanaf 90 cm zullen onder begeleiding kunnen plaatsnemen op de achtbaan, weliswaar zonder Virtual Reality brillen. Ook personen die groter zijn en liever de baan ervaren zonder bril krijgen deze mogelijkheid.

 

Viktor Vandorm

De achtbaan Viktor Vandorm opende in 2009 in het Deense park, maar is al ouder dan dat. Deze werd gebouwd in 1993 in het ondertussen gesloten pretpark Panoramapark, daar deed ze dienst tot 2007. De achtbaan is 14 meter hoog, 750 meter lang en behaalt een snelheid van 53 km/h. De lay-out is volledig custom gemaakt en uniek in de wereld.

 

 

Bron en foto: BonBon-Land