Bobbejaanland kondigt nieuwe spectaculaire achtbaan aan

Het Lichtaartse pretpark Bobbejaanland zal tijdens het voorjaar van 2019 een nieuwe achtbaan openen. De nieuwe spectaculaire achtbaan zal tot drie keer toe een lancering kennen. Deze nieuwe attractie komt eveneens in een nieuw themagebied te liggen en zal de grootste investering ooit worden voor het park.

 

In een persbericht bevestigt Bobbejaanland de komst van een triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het zou gaan om de snelste, hoogste en steilste triple launch coaster met de meeste inversies in de Benelux. De nieuwe attractie moet de grootste blikvanger worden van het park en komt te liggen in de buurt van de andere paradepaardjes, zoals rollercoaster Typhoon en reuze frisbee Sledge Hammer.

Er zal eveneens een nieuwe themazone aangelegd worden van maar liefst 2 hectare. Hierin zullen de meest sensationele attracties verzameld worden. Het zelfverklaarde plezantste land zal hiermee een uitbreiding van 3.000 vierkante meter ondergaan.

Bobbejaanland maakt deel uit van de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos, net zoals haar Nederlandse zusterpark Attractiepark Slagharen. In Slagharen werd vorig jaar al een triple launch coaster van Gerstlauer geopend met Gold Rush. Na het verwijderen van de iconische achtbaan Thunder Loop moest Attractiepark Slagharen wel op zoek gaan naar een waardige opvolger.

Gold Rush is de eerste achtbaan in Nederland die driemaal gelanceerd wordt. Tijdens deze lanceringen wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt, waardoor Gold Rush de snelste achtbaan met inversies van Nederland is. Tijdens de rit gaan de bezoekers twee keer overkop.