Fakir vliegt weer in de Efteling

Het sprookje De Vliegende Fakir was enkele maanden in onderhoud bij de Efteling. Het park besloot om dit sprookjestafereel, dat stamt uit 1958, stevig onder handen te nemen. Sinds afgelopen weekend kunnen de bezoekers de Fakir opnieuw op zijn tapijtje zien zweven.

 

Iedereen die in de Efteling is geweest kent ongetwijfeld het Sprookjesbos. Dit beboste parkgedeelte (Het Marerijk) maakt al onderdeel uit van het park sinds het ontstaan ervan. Een van de beroemde tafereeltjes in dit Sprookjesbos is ongetwijfeld de Vliegende Fakir. Die op zijn tapijtje heen en weer zweeft en bij het bespelen van zijn instrument tulpen doet groeien.

Toch moesten de bezoekers van het sprookjespark de geliefde Fakir een tijd lang missen. Het gebouwtje, de tulpen enz. kregen een grondige onderhoudsbeurt. Maar sinds afgelopen weekend kan men de Fakir opnieuw zien zweven tussen zijn bekende torens.

 

 

Wie graag het verhaal bij het sprookje leert kennen, kan dat hier lezen.

 

 

Bron en foto’s: Efteling