Demontage Python gestart

Grootse operatie ‘demontage Python’ gestart

Met een eerste knip in de baan werd vandaag gestart met de ontmanteling van de bijna 37-jarige Python in de Efteling. Het 350.000 kilo wegende staal van de achtbaan wordt in ruim twee weken tijd op hoogte in stukken gesneden met snijbranders. Vervolgens wordt de Efteling-achtbaan met een grote hydraulische tang in stukken van ca. 3.000 kilo geknipt, die worden afgevoerd en omgesmolten. De Python is sinds deze week in onderhoud. De baan wordt afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. De ritbeleving blijft hetzelfde, want de loopings, dubbele kurkentrekker en helix komen in het nieuwe ontwerp terug.

Uit de kolommen waar de oude baan op rust worden de moeren bewaard. Hiervan zal een bijzonder Python-aandenken worden gemaakt. Dit aandenken zal (vanaf) eind maart in een beperkte oplage te koop zijn in de Efteling.

Op zaterdag 31 maart 2018 wordt de achtbaan weer opengesteld voor publiek. De Efteling-achtbanen Joris en de Draak, Baron 1898, De Vliegende Hollander (va. 1 februari) en Vogel Rok zijn in deze periode wel gewoon geopend, mits de weersomstandigheden dit toelaten.