Top 10 achtbanen Great Coasters International

In deze top 10 maakte we een overzicht van de 10 spectaculairste achtbanen die gebouwd werden door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Om tot de ultieme lijst te komen goten we alle achtbanen in een formule. Deze formule berekend een score die bereikt wordt door een mix te nemen van de snelheid, de hoogte, de lengte en het aantal inversies. Hoe hoger de score, hoe sensationeler de achtbaan. Het ultieme overzicht vind je hieronder terug, hoeveel achtbanen hiervan heb jij al op je teller staan?

 

#10: Wildcat – Hersheypark (36,38 punten)

Wildcat werd gebouwd in 1996 in het Amerikaanse pretpark Hersheypark. De houten achtbaan behaald een snelheid van 80,5 km/u en heeft een hoogte van 32,6 meter. Wildcat is 970,2 meter lang en was een investering van 5 miljoen dollar.

 

#9: Thunderhead – Dollywood (37,00 punten)

Thunderhead werd gebouwd in 2004 in het Amerikaanse pretpark Dollywood. De houten achtbaan behaald een snelheid van 86,4 km/u en is 30,6 meter hoog. Thunderhead heeft een lengte van 984,5 meter.

 

#8: Gold Striker – California’s Great America (37,73 punten)

Gold Striker werd gebouwd in 2013 in het Amerikaanse pretpark California’s Great America. De houten achtbaan behaald een snelheid van 86,4 km/u en is 33 meter hoog. Een ritje op de achtbaan van 974,4 meter duurt 2 minuten en half.

 

#7: Mystic Timbers – Kings Island (37,78 punten)

Mystic Timbers werd gebouwd in 2017 in het Amerikaanse pretpark Kings Island. De houten achtbaan behaald een snelheid van 85,3 km/u en is 33,2 meter hoog. Het 995,2 meter lange parcours ligt in het bos.

 

#6: Troy – Toverland (38,43 punten)

Troy werd gebouwd in 2007 in het Nederlandse pretpark Toverland. De houten achtbaan behaald een snelheid van 86,9 km/u en is 31,9 meter hoog. Het parcours is 1077,2 meter lang en er worden krachten tot 2,4 G waargenomen tijdens de rit.

 

#5: Great Desert-Rally – Happy Valley Sichuan (39,30 punten)

Great Desert Rally werd gebouwd in 2017 in het pretpark Happy Valley gelegen in de Chinese provincie Sichuan. De houten achtbaan behaald een snelheid van 90,4 km/u en is 34 meter hoog. Het parcours is 1000 meter lang.

 

#4: Wodan Timbur Coaster – Europa-Park (40,74 punten)

Wodan Timbur Coaster werd gebouwd in 2012 in het Duitse pretpark Europa-Park. De houten achtbaan behaald een snelheid van 100 km/u en is 40 meter hoog. Op het parcours van 1050 meter worden er krachten van 3,5 G ervaren.

 

#3: Jungle Flying Dragon – Happy Valley Chongqing (41,54 punten)

Jungle Flying Dragon wordt momenteel opgebouwd in het goednieuwe pretpark Happy Valley in de Chinese provincie Chongqing, het pretpark moet in 2017 de deuren openen. De houten achtbaan zal op het 1020 meter lange achtbaanparcours een snelheid behalen van 90,4 km/u. Jungle Flying Dragon wordt 33,9 meter hoog en zal een drop krijgen van 34 meter. Een video is helaas nog niet beschikbaar.

 

#2: Wood Coaster – Knight Valley Guangdong (48,87 punten)

Wood Coaster werd gebouwd in 2011 in het Chinese pretpark Knight Valley. De houten achtbaan heeft een hoogte van 44,8 meter met een drop van 40 meter. Wood Coaster behaald op het 1468,2 meter lange parcours een topsnelheid van 98,5 km/u. De achtbaan heeft 90 miljoen Chinese yuan gekost, wat omgerekend ongeveer 12,2 miljoen euro is. Opvallend bij deze achtbaan is de onophoudelijke hoge snelheid die gedurende de volledig rit wordt aangehouden.

 

#1: Python in Bamboo Forest – Nanchang Wanda Park (51,38 punten)

Python in Bamboo Forest werd gebouwd in 2016 in het Chinese pretpark Nanchang Wanda Park. De houten achtbaan heeft een hoogte van 48,8 meter en een drop van 43,4 meter. Tijdens de rit van 1558 meter wordt er een snelheid van 99,9 km/u behaald.

 

 

Toekomst:

Er staan heel wat jonge achtbanen in deze top 10. Zo bouwde Great Coasters International vorig jaar nog hun snelste, hoogste en langste achtbaan met Python in Bamboo Forest (Nanchang Wanda Park). Voor dit jaar staan er maar liefst 3 nieuwe achtbanen op de planning die deze top 10 zullen binnen komen. De eerste is Mystic Timbers in Kings Island, deze achtbaan zal de lijst binnen komen op een 7de plaats. Nieuwkomer voor de 5de positie is Desert Rally in Happy Valley (Sichuan). De derde en hoogste nieuwkomer wordt Wood Coaster in Happy Valley (Chongqing), deze achtbaan zal zomaar even binnenkomen op een 3de plaats.

 

Wil je meer en andere top 10’s bekijken? Neem dan zeker hier een kijkje!

 

 

Deze lijst is opgesteld in 2017 aan de hand van de statistieken die Great Coasters International heeft vrijgegeven.