Grote investeringen op komst bij Parc d’Olhain

Parc d’Olhain is een drukbezocht recreatiedomein gelegen in Maisnil-lès Ruitz te Frankrijk. Op het domein kan je deelnemen aan heel wat activiteiten, waaronder een groot klimparcours, survivalparcours, deathrides en veel meer. Ook minigolfen met het gezin of een balletje slaan op het tennisveld is een optie. Op de grote speelweides is plek voor veel plezier en de kinderen kunnen zich daar uitleven op een mooie speeltuin. De laatste investering in dit park was een Alpine Coaster.

 

Het park plant de komende jaren opnieuw grote investeringen. Er komt volgend jaar een nieuwe buisvormige toren met glijbanen voor kinderen en een kabelbaan, goed voor een investering van 1 miljoen euro. De opening is gepland voor het begin van 2018.

Binnenin de buisvormige toren zit een lift waarmee je naar de meerdere niveaus kan gaan. Aan de toren zelf zitten vier kleurrijke glijbanen voor kinderen. Bovenaan komen meerdere uitkijkplatformen. Het hoogtepunt wordt een 400 meter lange kabelbaan waarop een topsnelheid van 80 km/h kan behaald worden.

De toren zal niet de enige investering zijn. Volgens de krant La Voix du Nord komt er ook een panoramisch restaurant in het park, dit zou moeten openen in de zomer van 2018. Het bestaande restaurant zal nadien omgebouwd worden tot een hotel. Dit zou klaar moeten zijn tegen het einde van 2019 en zal 22 kamers bevatten.

Ook de ingang van het park zal volledig onder handen genomen worden.

 

Bronnen: La Voix du Nord, Parkerlebnis