Eerste graafwerken voor nieuwe achtbaan begonnen in Liseberg

Op het Twitteracount van parkmanager Andreas V Andersen werd een foto gepost waarop de eerste graafwerken te zien zijn voor de nieuwe Dive Coaster die het park zal openen in 2018. De Dive Coaster vervangt, de ondertussen verwijderde, achtbaan Kanonen.

 

Het Zweedse pretpark kondigde een tijdje geleden aan dat ze gingen investeren in een gloednieuwe achtbaan, die de naam Valkyria zal dragen. Voor de bouw van deze achtbaan moest de gelanceerde achtbaan Kanonen het park verlaten.

Op het Twitteraccount van de parkmanager van het park, Andreas V Andersen, verscheen een foto waarop we zien dat de eerste graafwerken begonnen zijn. De graafwerken zijn noodzakelijk voor het creëren van een tunnel waardoor de drop zal gaan.

 

 

Valkyria wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M, wordt ongeveer 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. Het enorme gevaarte zal 47 meter hoog worden, ter vergelijking, Baron 1898 in de Efteling is 30 meter hoog. Verder zou de achtbaan ook 3 inversies krijgen, een Immelmann, een Zero-G Roll en een afsluitende inversie. Hiermee zou de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa worden en ook nog eens de meeste inversies krijgen op een Dive Coaster in Europa.

 

Bron: Liseberg