SEA LIFE Blankenberge vangt gekleurde vissen uit Singapore op

SEA LIFE verwelkomde voor de eerste keer gekleurde vissen. Het gaat om Corydoras aeneus (de albino vorm) die gekleurd werden in Singapore. Iets wat hélemaal haaks staat op de waarden van SEA LIFE. De vissen komen er niet op bestelling gekomen, maar net op vraag van de overheid om de dieren alsnog een goede thuis te bezorgen en bezoekers bewust te maken over de problematiek.

 

Op 6 juli 2017 heeft het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) op de luchthaven van Zaventem vissen in beslag genomen. De vissen, afkomstig uit Singapore, zijn geverfd en dat is strafbaar. Volgens de wetgeving, artikel 36, 15° van de wet van 14/08/1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren, is het strafbaar om geverfde dieren (kleurbad, injecties van kleurstoffen) te houden en te verhandelen. Bij het kleuren van de vissen door injectie of onderdompeling in kleurbaden sterven de dieren vaak door infecties of stress.

 

De vissen zitten voorlopig nog achter de schermen in quarantaine, maar zullen op termijn ook zichtbaar zijn voor de bezoekers van SEA LIFE Blankenberge.