Orka Kasatka overleden bij SeaWorld San Diego

Het Amerikaanse park SeaWorld laat in een persbericht weten dat de orka Kasatka overleden is. Op 15 augustus overleed het dier aan de gevolgen van een bacteriële luchtwegeninfectie. Kasatka werd bijna 42 jaar.

 

In het Amerikaanse park SeaWorld San Diego moesten de verzorgers op 15 augustus afscheid nemen van de bijna 42 jaar oude orka Kasatka. Het dier werd de voorbije dagen behandeld voor een bacteriële luchtwegeninfectie, maar is toch overleden. De dierenartsen en verzorgers moesten de moeilijke keuze maken het dier te euthanaseren.

Kasatka was een geliefd lid van de Orka. Als oudste werd ze beschouwd als de matriarch van de familie. Ze werd viermaal moeder en zesmaal grootmoeder.

Kasatka leed al enkele jaren aan een longziekte en werd dagelijks hiervoor verzorgd. Dit soort aandoening is de grootste doodsoorzaak bij dolfijnen en orka’s, zowel in het wild als in gevangenschap.

 

 

Bron en foto: SeaWorld