Freizeitpark Plohn maakt naam nieuwe achtbaan bekend

Er kwam al een tijdje geleden naar buiten dat Freizeitpark Plohn een nieuwe achtbaan zou gaan bouwen. Het gaat om een Big Dipper achtbaan, gebouwd door Mack Rides. Voor deze achtbaan zal de oude Silver Mine het park moeten verlaten. Nu maakte het park de naam van de nieuwe aanwinst officieel bekend, de achtbaan zal door het leven gaan als Dynamite.

 

Met Dynamite wil Freizeitpark Plohn een achtbaan openen die de jongeren moet aanspreken. Deze Big Dipper zal bij opening – met 44 meter – de hoogste achtbaan van Oost Duitsland worden. Er zal tijdens de rit een snelheid bereikt worden van 100 km/u.

Het park liet ook weten dat dit de duurste investering tot op heden wordt. Voorheen was de duurste attractie de houten achtbaan El Toro, deze kostte iets meer dan 5 miljoen euro. Welke lay-out Dynamite precies zal krijgen houdt het park nog even geheim, net als het aantal inversies op de baan.

Het is voor Mack Rides de tweede maal dat ze een Big Dipper bouwen. De première voor dit model opende in 2016 in het Nederlandse pretpark Walibi Holland met Lost Gravity. Die achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en bereikt een snelheid van 87 km/u. In onderstaande video kan u de achtbaan ontdekken.

 

 

Bron en foto: Freizeitpark Plohn