Chessington gaat Oosterse zone renoveren

Het Engelse park Chessington World of Adventures Resort heeft plannen ingediend om de Mystic East zone te vernieuwen. Dit houdt nieuwe verblijven in voor de dieren en heel wat nieuwe aankleding.

 

Chessington World of Adventures Resort heeft plannen ingediend bij de gemeente om de Oosterse zone van het park volledig te gaan veranderen. De grootste verandering die we zouden zien na goedkeuring zijn drie nieuwe verblijven voor katachtigen. Een daarvan komt in het oosten van de zone, de andere in het Zuiden. De laatste zou centraal komen te staan, tussen de waterattractie Dragon Falls.

De nieuwe verblijven zullen gebruikt worden voor de Sumatraanse tijgers die al in het park leven en Amoerluipaarden, die naar het park zouden komen. De verblijven zullen in verbinding met elkaar staan door middel van tijgertunnels, die zelfs boven de hoofden van de bezoekers zouden lopen. Tussen de verblijven komen meerdere punten waarop de bezoekers de tijgers kunnen zien.

Wie het gebied wil betreden zal dit via een volledig nieuwe ingang doen. Deze zal een van de tijgertunnels bevatten. In dit gebied zal tevens de waterattractie Dragon Falls een renovatie ondergaan, waarbij de aankleding zal aangepakt worden. De toegang van de attractie zal de vorm krijgen van een groot tijgerhoofd, uitgehouwen uit een rots. Mogelijk verandert ook de naam naar Tiger Falls.

Om deze plannen te verwezenlijken zal afscheid genomen worden van het kleine reuzenrad Peeking Heights. Verder verdwijnt ook een horecapuntje.

Deze ontwikkeling is een onderdeel van een tienjarenplan. In dit plan zijn ook nieuwe glamping mogelijkheden en een uitbreiding van de vakantiehuisjes opgenomen. Verder wil men een Soft Play openen, indoor trampolines en een 3D -cinema in het Safari hotel. Ook wordt er gehint naar een nieuwe familiale achtbaan.

 

Bron: Southparks