Uitgelicht: Big Loop – Heide Park

Big Loop is een stalen achtbaan in Heide Park, Duitsland. De achtbaan is gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma en opende in 1983.

 

Big Loop is een achtbaan in Heide Park te Duitsland, hij opende in 1983. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma. Op de lifthill na toont Big Loop grote vergelijkingen met Python in de Efteling.

Big Loop heeft een hoogte van dertig meter en is 706 meter lang, tijdens de rit wordt een snelheid van 63 km/u behaald. Tijdens de rit ervaar je vier inversies, een dubbele looping en een dubbele kurkentrekker.

De Big Loop heeft twee treintjes met zes bakjes waarin 24 personen plaats kunnen nemen. Dit is de tweede set treintjes die op de achtbaan rijden. Oorspronkelijk had de achtbaan treintjes van Arrow Dynamics, met zeven bakjes, deze werden in 2010 vervangen door de treintjes van de gesloten achtbaan Corkscrew uit Alton Towers.