Nederland heeft de mooiste én sportiefste missen

Afgelopen week bonden zes landen, ieder vertegenwoordigd door 3 missen, de strijd met elkaar aan op het gebied van schoonheid én sportiviteit. De drie Nederlandse missen veroverden de eerste plaats en wonnen daarmee de Europese Miss TEAM-Cup.

 

Voor de tweede keer vond in Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, de Europese Miss TEAM-Cup plaats. Is een schoonheidswedstrijd altijd een individuele aangelegenheid, bij deze verkiezing gaat het ook om sportiviteit én samenwerking. Hiervan was zeker op de eerste dag sprake toen de zes teams zich moesten bewijzen bij een aantal sportieve activiteiten. Op het programma stonden onder meer touwtrekken, wandklimmen, duiken en penalty schieten. Op de tweede dag traden de 18 dames tegen elkaar aan op de catwalk. Tijdens het gala-evenement op de piazza van hotel Colosseo presenteerden de teams zich in avondkleding en badmode. De  jury gaf het Nederlandse team met Floor Masselink, Zoë Niewold en Viënne Passchier de meeste punten. Zij konden naast het felbegeerde kroontje ook een geldbedrag van 5.000 Euro mee naar huis nemen.

De zes landen die deelnamen waren Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en Frankrijk. Floor Masselink (22) afkomstig uit de stad Groningen is Miss Grand Netherlands 2016, Zoë Niewold (21) uit Emmen, studerend in Groningen is first runner-up Miss World Netherlands en Viënne Passchier (20) uit Maassluis is Miss Globe Netherlands 2016/2017.

 

De organisatie was in handen van de Miss Germany Corporation in samenwerking met Europa-Park.

 

Op de foto van links naar rechts: Floor Masselink, Zoë Niewold en Viënne Passchier.