Napoleonpark op komst in Frankrijk

In het Franse Île-de-France zijn er plannen voor een themapark dat draait rond Napoleon. In de krant  Le Parisien vielen de eerste plannen te lezen over hoe het park eruit zou zien.

 

Het nieuwe park zal gebouwd worden op een domein van 56 hectare in Marolles-sur-Seine. De opening zou voorzien zijn voor 2023. Als inspiratie kijkt men naar Puy du Fou, maar dit project zal wel attracties bevatten, vaak met 4D en virtual reality-effecten. Op deze manier kunnen de bezoekers terugkeren naar de Napoleontische tijd.

Door het gebruik van Virtual Reality-brillen kan men bijvoorbeeld terugkeren naar een veldslag, waarbij de bezoeker met een musket zijn eigen vel moet redden. Verder zijn er ideeën voor attracties rond de guillotine. Om zo correct mogelijk te zijn zullen tien historici de attracties beoordelen.

Er zou ook een wintercircus komen met een dierenshow. Trainer Pierre Cadéac, bekend van zijn samenwerkingen in films als Gladiator door Ridley Scott, zal deze verzorgen.

Napoleon voerde ook missies uit naar Egypte, deze zijn verbonden aan archeologische ontdekkingen. Met een VR-bril zal men de piramiden kunnen ontdekken, in een achtbaan tijdens een vier minuten durende rit.

Men hoopt te beginnen met twaalf attracties en dat aantal te verdubbelen in een periode van tien jaar.

De initiatiefnemers zijn nu op zoek naar investeerders, die het nodige bedrag van 244 miljoen euro bij elkaar helpen sprokkelen.

Een dagticket zal 35 euro gaan kosten en men hoopt op 750.000 bezoekers in het tweede jaar.

 

Bron: Le Parisien