Eerste bezoekers in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Bezoekers van de Efteling zijn sinds vandaag welkom in de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Vanochtend openden de paleisdeuren voor de eerste keer voor publiek en renden de eerste enthousiaste bezoekers naar Symbolica voor een audiëntie bij de koning. Symbolica: Paleis der Fantasie werd in anderhalf jaar tijd gerealiseerd voor een bedrag van 35 miljoen euro. Hiermee is het de duurste en grootste attractie in de Efteling ooit.

 

“We hebben geprobeerd een onderscheidende familieattractie te bouwen, speciaal ter ere van het 65-jarig bestaan van de Efteling. Om nu te zien dat hele families naar de Efteling komen voor een rit in Symbolica, is heel bijzonder. En dan spreek ik niet alleen voor mezelf, maar vooral voor alle mensen die bij de bouw van deze grootse attractie betrokken waren”, vertelt Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling. Sander de Bruijn, hoofd van het ontwerpteam, vult aan: “Dat bezoekers verwonderd zijn door de beleving in de vele scènes van deze fantasierijke attractie is geweldig om te merken. Dit voelt voor ons als ontwerpteam alsof alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen”.

 

Symbolica: Paleis der Fantasie

Symbolica is de nieuwe, overdekte familie-attractie in de Efteling. Het is een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.

 

Eerste onride