Dodelijk ongeluk op Amerikaanse kermis

Een bizar ongeluk heeft voor dramatische taferelen gezorgd in de Verenigde Staten tijdens de jaarlijkse Ohio State Fair. Enkele zitjes braken af tijdens een ritje op de populaire ‘Fire Ball’ attractie. Hierbij kwam één persoon om het leven en 7 mensen raakten gewond, 3 van hen zouden er ernstig aan toe.

 

Ohio State Fair werd na een dramatisch ongeluk stilgelegd, nadat er zitjes plots afbraken van de populaire attractie Fire Ball. Hierbij kwam een 18-jarige man om het leven, 7 andere raakte gewond waarvan 3 in kritieke toestand.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren blijft voorlopig onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart en de gouverneur van Ohio, John Kasich, heeft na het ongeval besloten om de kermis voor onbepaalde tijd stil te leggen. Voordat de kermis weer geopend wordt zullen alle kermisattracties aan nieuwe veiligheidsvoorschriften worden onderworpen.

 

Opgelet harde beelden!

 

Belgie & Nederland?

In Belgie en Nederland vinden we soortgelijke attracties terug onder de namen: Chaos, Projekt 1 en Extreme. Deze attracties worden na opbouw onderworpen aan strenge veiligheidseisen en worden daarnaast ook uitvoerig getest.

Fire Ball is een attractie van het zogeheten ‘Afterburner-type’. De attractie werd gebouwd door het Nederlandse KMG Rides gevestigd in het Gelderse Neede. Een afterburner bestaat uit een arm met 24 zitjes, de zitjes draaien rond de arm die vervolgens  heen en weer slingert tot twintig meter hoogte. KMG-directeur Albert Kroon laat in een reactie aan VTM nieuws weten erg geschrokken te zijn door deze gebeurtenissen, alle gedachten gaan nu uit naar de slachtoffers. “We wachten voorlopig op informatie vanuit de VS en dan treffen we mogelijk maatregelen. Het is nog onduidelijk wat er juist is misgelopen”, aldus Kroon.

 

Bron: VTM nieuws