Chance Rides ontwikkelt nieuw achtbaantype

De Amerikaanse bouwer Change Rides lanceerde onlangs een eerste geanimeerd filmpje om te tonen hoe hun nieuwe Unicoaster 2.0 werkt. Bij deze achtbaan gaan bezoekers meermaals overkop, zonder dat er inversies in de baan verwerkt zitten.

 

Chance Rides stelde onlangs de Unicoaster 2.0 voor. Bij deze achtbaan neemt men plaats in speciale karretjes die aan de zijkant van de achtbaantrack gemonteerd zijn. De karretjes zitten vast aan een achtbaantrack met een gemotoriseerd voertuig, waaraan een groot wiel zit dat over een andere rail rolt. Door de heuveltjes in het parcours gaan de bakjes schommelen en uiteindelijk overkop. Elke rit verloopt bijgevolg anders.

 

De Unicoaster 2.0 is een verdere ontwikkeling van de Unicoaster, een prototype waaraan het bedrijf een lange tijd werkte. In de eerste opstelling werd gebruik gemaakt van een soort draaimolen. Aan acht roterende armen zitten bakjes waarin twee personen kunnen plaatsnemen. Deze gaan rond hun eigen as draaien waardoor de inzittenden overkop gaan.

 

 

Bron Change Rides