Eerste softopeningen op nieuwe unieke achtbaan in Skyline Park

Het Duitse pretpark Skyline Park is eerder deze week opnieuw begonnen met het testen van de nieuwe achtbaan Sky Dragster. De testritten lagen verschillende maanden stil. Ondertussen is ook het heugelijke nieuws gekomen dat de eerste softopeningen hebben plaatsgevonden. Sky Dragster is een gelanceerde Motor Coaster achtbaan waarbij de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen, uniek in de wereld.

 

Testen opnieuw van start gegaan:

Eerder deze week vonden er opnieuw testritten plaats op Sky Dragster, dat blijkt uit onderstaande video. In die video is duidelijk te zien dat het bakje nog niet op volle snelheid gaat, maar we zien al wel dat het snel kan versnellen en afremmen. In de video zien we dat de testpersonen het versnellen en vertragen van de achtbaan uittesten.

 

Eerste softopeningen:

Maar ondertussen heeft het park voor het eerst ook softopeningen gehouden op de unieke achtbaan. Fans die het park vrijdag bezochten konden voor de aller eerste keer een ritje op de gloednieuwe attractie maken.

 

Krachtige lancering:

Sky Dragster bereikt zijn snelheid van 60 km/u niet via een klassieke lancering of Lifthill, maar wel via een elektrische aandrijving, die vastgemaakt is aan de track waar het treintje over rijdt. Hierdoor is Sky Dragster eigenlijk een zogenaamde Powered Coaster. Het unieke aan deze attractie is dat de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen en daarmee ook de kracht van de lancering uiteraard. Dit gebeurt aan de hand van een touchscreen, die verwerkt is in de trein. De lancering wekt meer G-krachten op dan de snelste Porsche op aarde.

Naast de snelheid tot 60 km/u is de achtbaan 12 meter hoog. Sky Dragster werd gebouwd op een oppervlakte van 100 meter op 20 meter en de totale track lengte is 400 meter. Er kan zo krachtig gelanceerd worden, dat er een kracht tot 1,2G bereikt kan worden.

 

Opening verschillende malen uitgesteld:

De bouw van de ‘world first rollercoaster’ in het Duitse pretpark was na amper 2 weken al klaar. Deze wereldprimeur werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. Wat zeer eigenaardig klinkt is het feit dat het hoogste punt van de achtbaan niet in het begin ligt, maar wel het einde is van het parcours. Ook de trackdelen zelf zijn vrij uniek. De achtbaan heeft namelijk maar 1 rail waar de trein op zal bewegen en niet een dubbele rail zoals bij de meeste achtbanen.

De opening van de achtbaan is al verschillende keren uitgesteld. Oorspronkelijk ging de achtbaan af zijn tegen april 2016, al snel werd dit uitgesteld naar juni van dat zelfde jaar. Toen de bouw op zich bleef wachten werd juli naar voren geschoven als openingsdatum. De achtbaantrack werd in die maand wel volledig geplaatst, maar het aandrijvingsmechanisme was nog niet klaar, opnieuw werd de opening uitgesteld, dit keer naar augustus.

Later in het jaar werd bekend gemaakt dat de achtbaan niet meer zou open gaan in 2016 en dat Sky Dragster zou openen bij de start van het nieuwe seizoen in 2017. Maar ook deze deadline werd niet gehaald. Aanhoudende problemen bij het testen van de rollercoaster houden deze gesloten voor het publiek. Momenteel is het niet duidelijk wanneer men hoopt de unieke achtbaan te kunnen openen maar nu de eerste softopeningen hebben plaats gevonden kan het niet lang meer duren.

Dit jaar wordt een testjaar voor de achtbaan, de wereldprimeur zal niet op volle capaciteit draaien en ook de maximale snelheid zal in 2017 nog niet kunnen bereikt worden. Pas vanaf 2018 zal de achtbaan volledig op punt komen te staan.

 

Het volledige bouwproject kan je hier volgen.

 

Video: Wonder World, Skyline Fans