Meer concepten van het waterpark dat Europa-Park bouwt

Het Duitse pretpark Europa-Park is momenteel bezig met de bouw van een waterpark dat in 2019 geopend zal worden. Het park krijgt een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Verder komt er ook een gloednieuw hotel.

 

Op concepttekeningen kunnen we zien hoe het gebouw van het waterpark er zal uitzien. Het gebouw krijgt een koepelvormig dak. Het zwembad zal in totaal 20 glijbanen krijgen, een golfslagbad, surfsimulator, ligweide en wilde rivier.

 

Een van de glijbanen van het waterpark zal alvast een trechter bevatten, over de andere glijbanen is voorlopig nog niets vrijgegeven. Behalve het binnen gedeelte zal er ook een kleiner buitenbad ontstaan.

 

De gasten zullen gebruik kunnen maken van 3.588 lockers, 40 Family kleedkamers, 149 kleedhokjes en 237 kleedkamers van verschillende grootte.

 

Het nieuwe hotel zal van het waterpark gescheiden zijn door een Fjord. Er zal plaats zijn voor 1300 gasten in het hotel, dat onderverdeeld wordt in meerdere gebouwen. In totaal komen er 304 ingerichte kamers en suites. Ook komt er een restaurant dat plaats kan bieden aan 428 personen.

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Europa-Park