Fotoalbum: PortAventura – april 2017

Het themapark PortAventura is gelegen in het zonnige Salou. In het park vind je zes sterk uitgewerkte themazones terug: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Elke zone kreeg toepasselijke beplanting en themaobjecten mee.

Themeparkfreak Benny trok met de Rollercoasterfriends naar het park, waar ze heel wat achtbanen konden berijden. De hoogste achtbaan in dit park is Shambala, met een hoogte van 76 meter was dit jarenlang de hoogste achtbaan van Europa. Dit record sneuvelde met de opening van Red Force in Ferrariland, ook onderdeel van het resort. Nog een andere achtbaan die haar record verloor aan de nieuwe is Furious Baco, deze gelanceerde achtbaan van Intamin bereikt een snelheid van 135 km/u.

Nog een van de grotere achtbanen is Dragon Khan, een achtbaan die net als Shambala gebouwd werd door B&M. Beide achtbanen werden door elkaar gebouwd. Dragon Khan neemt je mee voor een ritje waarbij je achtmaal ondersteboven gaat.

Ook heeft het park met Stampida een racing houten achtbaan, deze werd gebouwd door Custom Coasters int. Een kleiner broertje van deze achtbaan is de houten achtbaan Tomhawk.