Vier scholieren randen 16 meisjes aan in Technopolis

In het wetenschappelijk centrum Technopolis in Mechelen zijn gisteren 16 minderjarige meisjes met een leeftijd van dertien en veertien jaar oud aangerand door 4 minderjarige jongens van dezelfde leeftijd. Het parket van Antwerpen heeft ondertussen een onderzoek gestart.

 

Middelbare schoolkinderen aangerand:

Gisteren zijn 12 middelbare schoolkinderen uit het Nederlandse Rythovius College in Eersel (Noord-Brabant) en nog eens 4 andere schoolkinderen uit de Belgische middelbare school Den Brandt in Boom (Antwerpen) geïntimideerd en betast door vier minderjarige jongens. De jongens waren eveneens afkomstig uit de school Den Brandt in Boom.

De daders konden de minderjarige meisjes in de damestoiletten meerdere malen betasten. Ze betastten onder andere de borsten en billen van de onschuldige kinderen. Ook in een aantal toonzalen konden de jongens toeslaan.

 

Daders gevat en weer vrijgelaten:

De tienermeisjes konden hun leerkracht alarmeren waarop zij het personeel van Technopolis inlichtte over de gebeurtenissen. Zij namen meteen actie en belden de politie. Die konden de 4 daders, allemaal tussen 13 en 14 jaar oud, vatten. De jongens werden verhoord door de Mechelse politie. Ook de meisjes bleven langer in Technopolis om de vragen van de politie te kunnen beantwoorden. De vier daders mochten na afloop samen met de procureur terugkeren naar school en zullen op een later moment verder verhoord worden.

Burgemeester van Mechelen, Bart Somers, die vorig jaar nog verkozen werd tot beste burgemeester ter wereld, reageerde onthutst op de vrijlating: “Wij hebben eind vorig jaar een integraal actieplan opgericht met het stadbestuur met 10 concrete maatregelen tegen seksuele intimidatie in Mechelen. Dit actieplan is voor mij een absolute prioriteit en een middel om efficiënt te werken tegen elke vorm van seksueel geweld, genderdiscriminatie en intimidatie. Op dit vlak willen wij een zero-tolerantiebeleid voeren. De vrijlating van de jongens geeft een compleet verkeerd signaal”.

 

Straf:

Welke straf de daders boven het hoofd hangt is nog niet duidelijk, maar ze zijn alvast nooit meer welkom in Technopolis. “Ik vind het schokkend dat dit kan gebeuren in Technopolis, een omgeving waar kinderen zich veilig moeten voelen en een leuke tijd moeten beleven in schoolverband”, zegt algemeen directeur Stephane Berghmans. “Er is hier niets dat aanzet tot geweld, en toch gebeuren deze feiten. We zijn als organisatie machteloos, maar toch wil ik deze problematiek bespreekbaar maken en met de leerkrachten bekijken hoe we dit kunnen vermijden en hoe we hier best mee omgaan.”

 

 

Bron: hln