Robbedoes pretpark voor Frankrijk

Frankrijk mag zich binnenkort verwachten aan een gloednieuw pretpark, waar de stripheld Robbedoes en zijn vrienden hun opwachting zullen maken.  Parc Spirou zal gebouwd worden in Monteux, nabij Avignon in het zuiden van het land.

 

De bouwwerken van ‘Park Robbedoes’ zouden oorspronkelijk starten in mei 2016, maar de bouw werd door omstandigheden uitgesteld. Gelukkig komt er weer wat beweging in de zaak en zullen de werken worden gestart in juni van dit jaar.
Als alles volgens plan verloopt, dan dient het park de deuren te openen in Juni 2018, een datum die samenvalt met het 80jarige bestaan van de stripheld.  Dit gehele project staat onder leiding van directeur Daniel Bulliard. Hij is zeker geen onbekende in het wereldje, hij was namelijk in het verleden al reeds directeur van het Franse Park Futuroscope.

Het park is goed voor een investering van 84 miljoen euro en zal een vijftiental attracties kennen bij de opening ervan, waaronder 3 achtbanen.
De eerste zal door het leven gaan als Magic Comet en is een gelijkaardige achtbaan zoals de Zierer Impulse achtbaan in het Amerikaanse Knoebels Amusement Park & Resort.
De tweede achtbaan “Albuh Mine Train” is een Zierer Force Two type. Last but not least hebben we nog Racing Gallery (een Zierer ESC type)

Het park is ongeveer acht hectare groot, maar heeft nog uitbreidingsmogelijkheden.
Andere bekende figuren uit stripreeksen van de tekenaar van Robbedoes, zoals “Marsupilami”, “Lucky Luke” en “Gaston Lagaffe” zullen tevens hun opwachting maken het park.

 

Bron: Parkerlebnis