Mine Blower staat bijna overeind in Fun Spot America

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America gelegen in de staat Florida, niet ver gelegen van Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s Orlando, opent dit jaar een nieuwe achtbaan Mine Blower. De houten achtbaan wordt gebouwd door The Gravity Group en bevat een inversie.

 

Mine Blower is de nieuwste achtbaan voor het Amerikaanse Fun Spot Amerika. Het park is gelegen in Kissimmee. Mine Blower wordt momenteel opgebouwd in het park. De achtbaan werd ontworpen door The Gravity Group en is een investering van 6 miljoen Amerikaanse Dollar.

 

Ondertussen staat er al heel wat track recht en is een groot deel van de achtbaan al opgebouwd. Mine Blower heeft een houten track gekregen en stalen supports. Deze supports hebben een mooie witte kleur gekregen. Het hoogste punt van de achtbaan werd al reeds gebouwd en ook de Corkscrew staat al recht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de Over-Banked Curve.

Mine Blower is 25,3 meter hoog en heeft een drop hebben van 24,5 meter. Het spectaculairste element van deze achtbaan wordt de inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Dit is momenteel nog maar de 8ste houten achtbaan die een inversie heeft wat het allemaal eens zo speciaal maakt. Mine Blower heeft een lengte van 698 meter en zal naast de inversie ook nog een Over-Banked Curve bevatten van 115 graden.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Midway Mayhem