Laatste baby orka geboren in SeaWorld San Diego

In SeaWorld San Diego werd enkele dagen geleden een baby orka geboren. Dit kleintje zal het laatste orka jong zijn dat ooit geboren wordt in een park omwille van de nieuwe wetgeving over het houden en kweken van deze dieren.

 

Jarenlang waren de SeaWorld parken super populair omwille van de shows met orka’s. Maar dierenrechtenactivisten bleven strijden om een afschaffing hiervan. Er kwam een nieuwe wet die het kweken van de dieren verbied.

De baby orka die enkele dagen geleden op de wereld kwam in SeaWorld San Diego is dan ook de laatste orka die in gevangenschap geboren zal worden in een van de parken.

 

De parken schrappen ook de shows, althans toch gedeeltelijk. De shows zoals we ze kennen zullen niet meer opgevoerd worden, maar er komen andere shows, die men ontmoetingen noemt. Hierin verdwijnt het theatrale karakter, maar de dieren zullen nog wel sprongen maken en op de kant komen liggen. Een woordvoerster vertelt dat dit gewoon het natuurlijk gedrag van de dieren is. Er komen ook nieuwe verblijven, waarbij de natuurlijke omgeving nagebootst wordt.

 

Bron en foto: SeaWorld