Family Boomerang Coaster in Energylandia geopend

In het Poolse pretpark Energylandia is de nieuwe Family Boomerang Coaster geopend. De nieuwe achtbaan laat de inzittenden een heel avontuur beleven, want de trein gaat zowel voorwaarts als achterwaarts.

 

Op amper een week tijd werd de volledige achtbaan gebouwd. Alle stukken track werden aan elkaar gezet zodat gestart kon worden met de werken voor de thematisering rondom de achtbaan. Boomerang Coaster werd volledig gebouwd rond en door een huisje. Het station is gelegen op het gelijkvloers van het huisje, hier stappen alle bezoekers in- en uit. Ook op het einde van het parcours gaat de achtbaan opnieuw door het gebouw, ditmaal door de bovenverdieping. De Boomerang Coaster heeft een opvallende paarse kleur gekregen.

De nieuwe attractie is een “Family Boomerang Coaster” gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Het is niet de standaardversie zoals we die het beste kennen, maar een speciale aangepaste versie op maat gemaakt voor Energylandia.

De achtbaan heeft een hoogte van 23 meter en een snelheid van 60 km/u. Het parcours van 208 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. De Boomerang Coaster is een van de 4 nieuwe achtbanen voor dit seizoen. Ook zijn er nog verschillende waterattracties en familieattracties aangekondigd en in opbouw. 

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terugvinden.

 

 

 

Foto’s: Energylandia, Frederik Boelaert (Theme Park World)