Disneyworld’s Magic Kingdom heeft nieuwe avondshow

Sinds 9 oktober 2003 was “Wishes” de vaste afsluiter van een dagje in het Magic Kingdom. Deze show verving op zijn beurt de show “Fantasy in the sky”. Het park, dat deel uitmaakt van het Disneyworld resort te Orlando, heeft deze show voor de laatste keer getoond op 11 mei 2017.

 

De nieuwe show, “Happily Ever After”, ging in première op 12 mei 2017. Deze show legt de lat weer net een beetje hoger. Meer vuurwerk, nog betere projecties en ook het Disneykasteel wordt volop gebruikt. Disney heeft duidelijk geleerd van wat het voor het park in Parijs heeft gecreëerd in het verleden, want deze show heeft duidelijk vele invloeden van Dreams.

 

 

Zoals de naam al doet vermoeden vertelt de show het verhaal van sprookjes die tot een goed einde worden gebracht. Maar niet enkel de helden krijgen een plekje, ook de schurken komen aan bod.

 

De show is onderverdeeld in een paar stukken:

  • Wishes and Adventure

Fragmenten van The Princess and the Frog, The Little Mermaid, Ratatouille, The Hunchback of Notre Dame, Brave, A Bug’s Life, Cars, Up, Finding Nemo & Moana

  • Friendship

Fragmenten van Aladdin, Tarzan, The Lion King, Toy Story, The Jungle Book, Wreck-It Ralph, Big Hero 6, Zootopia, Inside Out & Monsters, Inc.

  • Love

Fragmenten van Frozen, Wall-E, The Lion King, Tarzan, Finding Dory, Dumbo, Zootopia, Aladdin, Tangled

  • Danger

Fragmenten van Mulan, The Incredibles, The Little Mermaid, The Lion King, Aladdin, Sleeping Beauty, Pirates of the Caribbean

  • Triumph

Fragmenten van Hercules

Ieder stuk heeft ook muziek van de films erin verwerkt en vuurwerk dat bij alles past. Het kasteel wordt ook niet enkel gebruikt als projectiescherm, maar er wordt ook effectief heel wat projection mapping op toegepast. Het is een 18 minuten durend spektakel geworden om duimen en vingers van af te likken. Deze show overklast makkelijk Dreams en ook Illuminations van het kleine zusterpark in Parijs. Toch maar eens dringend kijken om een tripje over de oceaan te plannen?

 

De oude show werd op 11 mei ’17 een laatste keer in 4k-kwaliteit opgenomen, wat we jullie moeilijk kunnen ontzeggen:

 

 

Filmpje: The DIS