Brand vernield opslagplaats met achtbaantrein in Adventure Park USA

In het Amerikaanse pretpark Adventure Park USA woedde een brand in een opslagplaats. Het gebouw ging volledig in de vlammen op, gelukkig raakte niemand gewond. In de opslagplaats waren werklieden bezig met schilderwerken aan een klassieke achtbaantrein, die volledig verloren ging.

 

Afgelopen donderdag woedde een hevige brand in een opslagplaats in het Amerikaanse pretpark Adventure Park USA. De brand ontstond in een vuilbak, waarin vuile doeken lagen, die gebruikt werden bij schilderwerken. Een brandweerdeskundige vertelt dat dit komt doordat de doeken samengedrukt waren, hierdoor kunnen ze heet worden en spontaan ontbranden.

Hoewel er geen gewonden vielen zit het park in zak en as. In het gebouw waren namelijk heel wat speciale onderdelen opgeslagen. Ook een klassieke achtbaantrein ging in vlammen op. De trein van Schwarzkopf achtbaan Wildcat kreeg namelijk een nieuw laagje verf. Dit soort treintje kan niet meer geproduceerd worden omwille van de ouderdom en het niet meer bestaan van de oorspronkelijke bouwer.

Het treintje van Schwarzkopf reed normaal op de achtbaan Wildcat, die sinds 2007 in het park terug te vinden is. Deze achtbaan stond voorheen al in meerdere parken waaronder: Bush Gardens Williamsburg, Playland Park en Steel Pier. Hoe de toekomst voor de achtbaan er nu voorstaat is onzeker, mogelijk gaat men op zoek naar een bedrijf dat een custom trein kan bouwen.

 

 

 

Het park bedankte wel de brandweerdiensten die na twaalf minuten al ter plekke waren. Zo kon een ander gebouwd van hetzelfde lot bespaard worden. 30 brandweerlieden hadden ongeveer twee uur nodig om de brand te blussen. Geschat wordt dat er een schade is van 200.000 dollar, al kan deze nog oplopen door het verlies van de achtbaantrein.

 

 

Bronnen: fredericknewspost

Foto’s: Erik Stottlemyer – Chief Operations Officer bij Adventure Park