Uitgelicht: Drako – Walibi Holland

De  achtbaan Drako in Walibi Holland is ideaal voor de jongere achtbaan liefhebber. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer, maar kende al heel wat namen.

drako-copy

 

Drako werd geopend in 1992 in het toenmalige Walibi Flevo. De achtbaan opende toen niet onder de naam Drako, maar als Keverbaan. De achtbaan was afkomstig van het Franse park Zygofolis, dat failliet ging.

De Keverbaan behield haar naam tot 2000, onder het Six Flags tijdperk kreeg ze een ander thema en naam, namelijk Road Runner. Na het Six Flags tijdperk veranderde het thema en de naam opnieuw, ditmaal werd het Wok’s Waanzin. Toen de naamsverandering naar Walibi Holland er kwam, verdween de mascotte Wok en kreeg de achtbaan de naam Rattle Snake. In 2011 verhuisde de achtbaan ook binnen het park, naar de oude locatie van de achtbaan Flying Dutchman Gold Mine. Deze verhuisde naar La Mer de Sable, waar ze door het leven gaat als Tiger Express.

In 2014 werd opnieuw gewerkt aan de achtbaan, er kwam een nieuw treintje en de naam en thema veranderde naar Drako.

De achtbaan heeft een hoogte van 6 meter en een lengte van 370 meter. De achtbaan heeft 12 karretjes waarin twee personen kunnen plaatsnemen, hierdoor is de totale capaciteit per rit 24 personen.