Pretpark van Michael Jackson opnieuw te koop

Altijd al eens in bezit willen zijn van een pretpark? Het voormalige landgoed, Neverland Ranch van Michael Jackson staat opnieuw te koop. Je moet er wel wat voor over hebben want er hangt een prijskaartje aan vast van zo’n slordige 67 miljoen dollar.

Neverland Ranch, gelegen in de buurt van het Californische Los Olivos, werd eind jaren tachtig door Michael Jackson opgekocht. Hij liet op dit iconische domein, van 1100 hectare groot, enkele pretpark attracties en zelfs een dierentuin bouwen.  Zelf woonde de King of Pop een 15-tal jaar op dit enorme domein.

De afgelopen jaren kreeg de ranch een grondige opknapbeurt door de makelaar, in de hoop spoedig een nieuwe koper te kunnen aantrekken. De attracties en de dieren zijn reeds van het landgoed verdwenen.  De sporen van het treintje en het gigantische stationsgebouw, dat gebaseerd is op het stationsgebouw van Disney World, bestaat nog altijd.

Vervelen zal de toekomstige eigenaar zich absoluut niet op dit stukje grond, er zijn bijvoorbeeld twee grote meren, een gastenhuis met vier slaapkamers, een zwembad, basketbalveld, tennisbaan en bioscoop.  Top of the bill is uiteraard het gigantische landhuis met zes slaapkamers en een personeelsverblijf.

Oorspronkelijk was het gehele landgoed maar liefst 100 miljoen dollar waard, maar omdat er geen koper werd gevonden, is dit nu in prijs verlaagd tot 67 miljoen dollar.

 
Bron: HLN