Plopsa maakt plannen voor Plopsaqua in Mechelen concreet

Goed nieuws voor de liefhebbers van waterparken, de Plopsa Group gaat een officiële vraag indienen om een waterpark te mogen bouwen in Mechelen. Ook in Antwerpen wil Plopsa een waterpark bouwen. Tegen 2020 wilt de Plopsa Group 10 parken in haar bezit hebben.

 

De Plopsa Group maakte tijdens de geanimeerde show “Plopsa, A Brand New Day” de toekomst plannen van de groep bekend. Hierin werd duidelijk dat Plopsa zich officieel kandidaat heeft gesteld om een gemeentelijk waterpark te mogen bouwen in het Antwerpse district Antwerpen-Berchem.

Een tijdje geleden had Plopsa ook al laten weten mogelijk interesse te hebben om een waterpark te openen in Mechelen. Later werd echter de vraag gesteld als deze ideeën nog op tafel lagen door de nieuwe plannen in Antwerpen. Plopsa maakte nu bekend dat ze bezig zijn met de voorbereidingen om de officiële kandidaatstelling te kunnen indienen. Hiermee geeft de Plopsa Group aan volop voor de beiden nieuwe waterparken te willen gaan.

Momenteel heeft de Plopsa Group 5 pretparken en 1 waterpark in 3 verschillende landen. Plopsaland De Panne is het hoofdpark van de groep gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Naast Plopsaland De Panne bevindt het waterpark Plopsaqua en het Plopsa Theater. Met Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo heeft de groep nog twee andere pretparken in België. In Nederland bezit de groep Plopsa Indoor Coevorden en in Duitsland bezitten ze Holiday Park Pfalz.

In december van 2017 zal de Plopsa Group fase 1 van haar eerste pretpark in Polen openen. In Holiday Park Kownaty komen onder andere de Studio 100 figuurtjes Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Fase 2 en 3 moeten voltooid worden tegen 2020.

Het 10de park van de Plopsa Group zal waarschijnlijk een waterpark worden. De locatie is voorlopig nog niet bekend gemaakt. Eerder had Plopsa plannen om een gemeentelijk waterpark te openen naast Holiday Park Pfalz, maar die plannen werden in een referendum door de plaatselijke bevolking weggestemd. Het is niet duidelijk of Plopsa nu toch wilt doorgaan met deze plannen maar dan zonder de steun van de gemeente, of dat de groep het waterpark op een heel andere locatie zal gaan bouwen.

 

Bron: Plopsa Group, Holidaypark Kownaty