Grondwerken van start gegaan voor nieuw themagebied in Toverland

Attractiepark Toverland is gestart met de grondwerken voor het nieuwe themagebied dat in 2018 moet openen. Ook de ingangszone wordt volgend jaar compleet vernieuwd en verplaatst om zo de bezoekers beter te kunnen verspreiden in het park.

 

Toverland maakte eerder al bekend een grote nieuwe themazone te openen in 2018. Deze zone komt te liggen bij de vijvers achter het themagebied de Magische Vallei. Welke attracties hier zullen komen houd Toverland voorlopig nog geheim. De bestaande themazones draaien steeds rond een of meerdere grote attracties. Momenteel lijkt alles er op te wijzen dat de blikvanger van het nieuwe gebied een spectaculaire Wing Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M) wordt. Vooralsnog wilt Attractiepark Toverland deze geruchten nog niet bevestigen.

De Wing Coaster van B&M kennen we van Flug der Dämonen in het Duitse Heide Park Resort, Raptor in het Italiaanse Gardaland en Swarm in het Engelse Thorpe Park. De hoogste van de drie is Flug der Dämonen, deze achtbaan heeft een hoogte van 40 meter. Volgens geruchten zou de Wing Coaster in Toverland rond de 40 meter hoog worden, hiermee wordt het mogelijk de hoogste Wing Coaster van Europa.

Toverland is ook bezig met de bouw van een nieuwe ingang. Door het toenemende succes van het attractiepark geraken op drukke dagen de bezoekers soms moeilijk verspreid bij het binnenkomen van het pretpark. Om dit probleem op te lossen zal de ingang dus verplaatst worden. De nieuwe ingang komt te liggen tussen de houten achtbaan Troy en de gelanceerde motorbike achtbaan BoosterBike.

 

 

Foto’s: Toverland Fansite