Eerste baby pinguïn van het jaar maakt zijn opwachting in Sea Life Blankenberge

Dinsdagmorgen werd de eerste pinguïnbaby van het jaar geboren in SEA LIFE Blankenberge. Ditmaal zijn het opnieuw Markie en Usher die vol fierheid voor hun kuiken zorgen. Het is voor hen al de 12e keer dat ze trotse ouders worden. De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma, zodat er een mooie reserve kan aangelegd worden voor wanneer de Humboldt pinguïn (een bedreigde diersoort) zou uitsterven.

 

Het kuikentje werd dinsdag gewogen en weegt 87 gram. “De baby heeft een gezond gewicht, we verwachten een normale groei.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger.

 

Warm nest

“De eerste veertig dagen van haar leven zal de babypinguïn nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van z’n ouders. Zodra de donzen vacht van het kuiken plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kan hij/zij naar buiten”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Pas na deze periode zal het kuiken ook te zien zijn voor het publiek.

 

Geslacht

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Net zoals bij Tommy en Presciosa, geboren in 2015, dient er hier na enkele maanden een DNA-test uitgevoerd te worden om het geslacht te bepalen.

 

Adopteren

Op dit moment heeft het kuikentje nog geen naam. De namen van pinguïnbaby’s worden steeds uitgekozen door adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.