Bekijk hier de onride van Mystic Timbers in Kings Island

Het Amerikaanse pretpark Kings Island, gelegen in de staat Ohio, heeft de houten achtbaan Mystic Timbers geopend. De eerste onride video’s werden al gemaakt. Op de video’s valt op dat de achtbaan een constante hoge snelheid aanhoudt gedurende het hele traject.

 

Mystic Timbers draait rond een houtbedrijf dat overspoeld wordt door een mysterieuze medusa-achtige overgroei van wijnstokken. De houten achtbaan behaalt tijdens de rit een snelheid van 85,3 km/u en heeft een hoogte van 33,2 meter. Op het parcours van 995,2 meter zijn er in totaal 16 airtime heuvels.

“Mystic Timbers is natuurlijk spannend, omdat de achtbaan in een bosrijke omgeving ligt,” zei Gred Schied, vice-president en general manager van Kings Island. “Het natuurlijk ruige terrein en de tunnel zorgen voor een unieke en onvergetelijke rit.”

Mystic Timbers is op maat ontworpen en gebouwd voor de topografie van Kings Island door Great Coasters International (GCI). Drie treinen die geschikt zijn voor 24 passagiers zorgen voor een capaciteit van 1200 passagiers per uur. Gasten moeten minstens 120 cm zijn om deze ervaring te beleven. De ritervaring duurt meer dan twee minuten.

 

Alles wat je moet weten over de achtbaan kan je hier terugvinden.

 

 

Video: Theme Park Review