Nieuwe achtbaan Gold Rush in Slagharen krijgt vorm

Eind vorige maand kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe gelanceerde achtbaan aan in Attractiepark Slagharen. Ondertussen staat al een groot deel van Gold Rush overeind en gaat de bouw van de achtbaan snel vooruit.

 

Op 25 januari arriveerden de eerste trackdelen van Gold Rush in het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Hiermee kwamen de ontwikkelingen rond de achtbaan in een stroomversnelling. Op 15 februari werden de eerste supports geplaatst, een dag later werden de eerste trackdelen gemonteerd. Ondertussen gaan de bouwwerken aan een zeer snel tempo vooruit. Zo werd het lanceersysteem woensdag nog geplaatst en ook de treinen voor de achtbaan zijn al gearriveerd in het pretpark. Tegen de start van het nieuwe seizoen in het voorjaar van 2017 moet de achtbaan openen voor het grote publiek.

Gold Rush is een achtbaan die gebouwd wordt door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De bezoekers zullen tot drie maal gelanceerd worden, dit zowel voorwaarts als achterwaarts. Tijdens de lanceringen wordt een snelheid van 90 km/u bereikt. Gold Rush is 31 meter hoog en 400 meter lang. De inzittenden zullen tot 2 maal toe overkop gaan in het spannende avontuur. De nieuwe attractie zal gethematiseerd worden naar de goudkoorts in Amerika die plaatsvond in 1848.

 

Volg de volledige bouw van de achtbaan hier.

 

 

Foto’s: Attractiepark Slagharen