Gemeenteraad stemt in met uitbreidingsplannen van Efteling

Er is een belangrijke doorbraak voor de Efteling in verband met de uitbreiding van het pretpark. De gemeenteraad van Loon op Zand (waar de Efteling gelegen is) heeft unaniem de uitbreiding goedgekeurd.

 

De goedkeuring komt er na jarenlange overleg met verschillende partijen. Vooral de verwachte groeiende verkeersoverlast was een groot heikel punt. Momenteel ontvangt de Efteling 5 miljoen bezoekers per jaar, maar met de uitbreiding moeten dat er 7 miljoen worden. Dit zou de bestaande verkeersoverlast aanzienlijk doen toenemen.

Door de goedkeuring kan de Efteling met 8 hectaren uitbreiden, dit zijn ongeveer 16 voetbalvelden. Hiervoor wordt de grond die grenst aan de Horst (tussen het Efteling Hotel en de Python) bij het park getrokken.

De goedkeuring van de gemeenteraad wil echter nog niet zeggen dat de uitbreiding er ook definitief komt, want daarvoor is ook nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Bij deze wijziging zullen ook de buurtbewoners inspraak hebben en vele inwoners van de gemeente zien de uitbreiding niet zitten. Toch lijkt de uitbreiding van de Efteling maar een kwestie van tijd te worden voor deze effectief gerealiseerd zal worden.

 

Bron: vijfzintuigen