Spectaculaire B&M Coaster wordt volop getest in Ocean Park

De attracties in het nieuwe Vietnamese pretpark Ocean Park worden momenteel volop getest. In het toekomstige pretpark staan 3 achtbanen waaronder een spectaculaire achtbaan van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M) die afkomstig is uit het voormalige Hard Rock Park.

 

Ocean Park had eigenlijk vorig jaar al moeten openen, maar de opening liep vertraging op. De ontwikkelingen in het park staan echter niet stil, want momenteel worden de attracties volop getest. Een van deze attracties die getest wordt is een B&M Sitting Coaster, de eerste bemande testritten vonden begin deze maand plaats.

De achtbaan heeft een hoogte van 45,7 meter en behaald tijdens de first drop een snelheid van 104,6 km/u. Tijdens het parcours van 1139,3 meter gaan de bezoekers 6 keer overkop. De achtbaan bevat een 36,6 meter hoge Looping, een 29 meter hoge Cobra Roll, een 22,9 meter hoge Zero-G Roll en om af te sluiten nog een Looping en Kurkentrekker.

De achtbaan is afkomstig van het voormalige Hard Rock Park dat gelegen was in de Amerikaanse staat South-Carolina, daar maakte de rollercoaster zijn rondjes als Time Machine. Hard Rock Park werd geopend in 2008 en sloot amper 2 jaar later alweer de deuren. In onderstaande video ziet u de achtbaan toen die nog in Hard Rock Park stond.

 

Naast de Sitting Coaster van B&M staan er ook nog 2 andere achtbanen, deze werden gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Het betreft een Junior Coaster en een Suspended Family Coaster (SFC). Deze SFC is dezelfde soort achtbaan als Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany, alleen zal deze wel een andere lay-out krijgen. De achtbaan in Ocean Park zal zowel sneller, hoger en langer worden en krijgt dezelfde lay-out als de vorig jaar geopende Flight of the Pterosaur in het Engelse Paultons Park. Van deze achtbaan kan u een onride bekijken in onderstaande video.

 

 

Bron: rcdb // Foto’s: VH Coasters