Mooie bouwupdate uit Liuzhou OCT Cultural And Scientific Experience in China

In de Chinese stad Liuzhou wordt momenteel een gloednieuw pretpark gebouwd. Een eerste indrukwekkende achtbaan staat bijna volledig recht. Het park is een onderdeel van de OCT Group, die ook de Happy Valley-parken in haar portefeuille heeft.

 

Liuzhou OCT Cultural And Scientific Experience wordt een complex van 3300 hectare groot. Op dit terrein verschijnen behalve het pretpark ook kantoren, woonruimtes, restaurants en hotels. Het park zal het potentieel van het gebied benadrukken. Het zal dan ook het thema natuur en cultuur hoog in het vaandel dragen.

In het park zullen vier achtbanen gebouwd worden. Eentje daarvan lijkt bijna compleet te zijn. Het betreft een Mega Lite coaster van de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan heeft een hoogte van 31 meter en een lengte van 755 meter. De twee treintjes, met elk plaats voor 16 personen, zullen aan 85 km/u door de track razen.

Een tweede achtbaan zal een Fruit Worm Coaster van Golden Horse worden. Ook zal hier een Moto Coaster gebouwd worden van de Chinese bouwer Beijing Jiuhua Amusement Rides Manufacturing Co en een mijntreinachtbaan, waarvan de bouwer momenteel nog niet bekend is.

 

Bron: RCDB VHCoasters

Foto’s: Liuzhou