SEA LIFE vangt eerst twee grijze zeehondenpups van het seizoen op

De zes pups van afgelopen zondag zijn nog maar naar zee, of er kloppen al twee nieuwe pups aan. Woensdag 7 december heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge de eerste twee zeehondenpups van het seizoen opgevangen. De erg jonge pups spoelden aan op het strand van Blankenberge en De Haan. Beide pups zijn geen gewone zeehonden, maar grijze zeehonden. Grijze zeehonden werpen in een andere periode hun pups dan gewone zeehonden.

De eerste aangespoelde pup is een grijze zeehond van ongeveer een maand oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Blankenberge. “Het is een mannetje en hij weegt ongeveer 15,8 kilogram.” licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.

“De tweede pup, een meisje en daarom veel lichter van vacht, spoelde aan op het strand van De Haan, is ook een grijze zeehond.”, gaat Manu Potin verder. Zij is ongeveer drie weken oud en weegt 13,6 kilogram. De pup huilt nog, omdat het zo snel haar moeder kwijt geraakte.

De pups vervoegen zich nog even bij de zes pups die op dit moment nog in het zeehondenopvangcentrum verblijven. Op zaterdag 24 december worden de zes aangesterkte pups opnieuw vrijgelaten in zee.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pups intensief verzorgen, een proces dat vanaf thuis gevolg kan worden via een webcam in de quarantaineruimte. Als ze over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht zijn zullen ze terug vrijgelaten worden.